Xhevdet Xhafa me ekspozitë personale në Tiranë

11 Shtator, 2017 - 11:20 am

Të enjten mbrëma në Galerinë Kombëtare të Arteve në Tiranë, do të hapet ekspozita personale e artistit kosovar me renome Xhevdet Xhafa, shkruan KultPlus.

Ekspozita e kuruar nga James Walsmley, është pjesë e kalendarit të përbashkët kulturor në mes të Ministrive të Kulturës të Shqipërisë dhe Kosovës dhe ajo është organizuar në bashkëpunim të ngushtë me Galerinë Kombëtare të Arteve të Shqipërisë. Ekspozita personale e Xhevdet Xhafes shënon kështu bashkëpunimin në suaza të zbatimit të këtij kalendari të përbashkët kulturor në mes Shqipërisë dhe Kosovës.

Ekspozita është një sjellje në etapa të ndryshme të krijimtarisë së artistit, sjellë po ashtu punë të papara më herët në publik. Veprat e Xhevdet Xhafes, të cilat janë të përfshira në këtë ekspozitë e titulluar Autobiografia reflektojnë punë nga krijimtaria e tij nga vitet ’60-ta.

Ekspozita hapet më 14 shtator me fillim nga ora 19:30./ KultPlus.com

Të ngjajshme