Shën Gjergji do të festohet me festivalin “ERDHLEZETI”

3 Maj, 2019 - 11:20 am

Edicioni i kësaj radhe është edicioni i VI- të i festivalit ERDHLEZETI i cili i dedikohet festës së Shën Gjergjit dhe çdo vit fillon me po të njëjtën datë 5 Maj duke u mbajtur në rrugë prapa sheshit Skënderbe.

Iniciatori i festivalit përkatës Bajram Kafu Kinolli u shpreh për KultPlus se për të realizuar ketë edicion është dashur përgatitje prej tetë muajsh dhe ky edicion do të jetë më i veçantë se edicionet paraprake sepse është dyfish më i madh dhe programi është më i pasur.

“Bendet të cilat i kemi përzgjedhë janë bende të njohura në mbarë Botën por edhe produksioni si stage ndriçimi dhe organizim është shumë më i mirë. Ketë vit shikuesit mund të argëtohen me eksperienca të reja dhe lloje të ndryshme të muzikës përfshirë edhe atë vizuale. 9 orë muzikë të gjallë nga 7 bende me mbi 45 performues vendor, rajonal dhe ndërkombëtar.”, u shpreh Kinolli.

Bendet që do të marrin pjesë janë nga e gjithë bota, Dub Pistols nga Britania, Edo Maajka ng Kroacia i cili njihet si një nder reperet më të njohur të Ballkanit, The Bloody Foreigners janë bendi kosovar që veprojnë në Diaspor, Art Lokaj performues nga Kosova dhe shumë bende të tjera.

Sa i përket mbështetes institucionale Kinolli thotë së “Me mbështetje gjithmonë kemi hapësirë për tu ankuar ku buxheti është i vogël por duhet të japim një kontribut edhe vetë, por shpresoj se kjo mënyrë do të ndryshoj”.

Me një repertoar të ngjeshur e të përzgjedhur me kujdes, Erdhlezeti shfrytëzon muzikën si mjet të integrimit shoqëror, duke i inkurajuar të gjithë Kosovarët ta festojnë Shën Gjergjin së bashku. Biletat gjithë-ditore për Erdhlezeti 2019 mund t’i bleni në Dit’ e Nat’, Rave Travel, Soma, Miqt Pub, Sound Effect (Albi Mall)./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme