займ на карту онлайн потребительский кредит

‘Ne jemi Çamëria’, emri i fondacionit drejtuar nga një shqiptare për të ndihmuar fëmijët në Kenia

Korrik 26, 2018 - 2:23 pm

“Ne jemi Çamëria”…Është ky emri fonadacionit që ushqen me shpresa jo pak fëmijë të varfër në Kenia.

I drejtuar nga një shqiptare, fondacioni mban emrin “We are Chameria “, për të mos harruar masakrën që Greqia bëri ndaj popullësisë shqiptare të Çamërisë. Fondacioni drejtohet nga Viola Kaloutsi e cila do të mbajë gjallë në kujtesë dhimbjen e shqiptarëve të Çamërisë duke ndihmuar fëmijët e varfër dhe jetimë të Kenias.

Kur u krijua fondacioni e shpjegonte kështu se përse zgjodhi emrin “We are Chameria”:

Pse Çamëria? Çamëria është një vend në Greqi ku para 71 vitesh, qeveria greke bëri një gjenocid mbi shqiptarët e pafajshëm që jetonin. Shumë njerëz u dogjën dhe u vranë, duke shënuar tragjedinë më të dhimbshme në historinë botërore. Drejtuesja jonë, Viola Kaloutsi, e cila është me origjinë nga Shqipëria vendosi të mbante në kujtesë këtë hisotri duke krijuar këtu në Kenia këtë organizatë që ndihmon fëmijët jetimë dhe të varfër. Qëllimi i kësaj organizate është që të arrijë tek fëmijët më të varfër duke u ofruar atyre ushqim, strehim dhe arsim bazë. / KultPlus.com

Të ngjajshme