Elia Pirra, shqiptaro-hebreu që do të takohet me Kryeministrin Netanyahu në Izrael

1 Maj, 2019 - 5:00 pm

Elia Pirra merr pjesë në kampingun e organizuar nga Qeveria e Izraelit, “Chidon Hatanach Israel /5779-2019”

Elia Pirra quhet shqiptari me origjinë hebraike, i përzgjedhur nga Shqipëria, i cili po merr pjesë në kampingun e organizuar nga Qeveria e Izraelit, “Chidon Hatanach Israel /5779-2019”, dhe ku në të do të marrin pjesë të rinj nga e gjithë botë.

Në programin 15 ditor, përveç tureve në vendet e shenjta të Izraelit, njohjen me historinë e hebraizimit, në program është edhe një edhe një surprizë e bukur: një takim me Kryeministrin Benjamin Netanyahu, ku lideri izraelit do të mbajë edhe një fjalim.

Një tjetër vizitë e rendësishme është edhe ajo në Murin e Lutjeve, HaKotel Hamaaravi, ku ata do të priten nga kryerabini i Jeruzalemit.

I gjithë aktiviteti, i cili zhvillohet një herë në vit, financohet plotësisht nga Qeveria izraelite, përfshirë edhe biletat dhe akomodimin.

Edhe pse vetëm 14 vjeç, Elia Pirra është i njohur në Shqipëri, pasi ka fituar disa çmime të ndryshme si një pianist shumë i talentuar, duke dhënë disa koncerte solo apo duete pianistike.

Familja Pirra është e njohur në Shqipëri për kontributin e saj të çmuar në promovimin e hebraizmit në vendin tonë, duke organizuar dhe mbështetur disa festa të njohura hebraike, duke marrë pjesë rregullisht në aktivitetet e organizuara nga Ambasada e Izraelit dhe Ministria e Jashtme e Shqipërisë.

Të fundit

Të ngjajshme