Aktorja franceze kryesuese e jurisë ‘Cameras d’or 2021’ në festivalin e Kanës

29 Qershor, 2021 - 11:11 pm

Aktorja franceze, Mélanie Thierry, do të kryesojë jurinë e ‘Cameras d’or 2021’ në festivalin e filmit në Kanë, shkruan KultPlus.

Kamera d’or, e krijuar në 1978, i jepet shfaqjes më të mirë të parë të paraqitur në Zgjedhjen Zyrtare. Me qëllim që të mbështesë krijuesit e rinj, ky çmim vepron si një nxitës i karrierës për kineastët, duke u dhënë atyre një vëmendje dhe një derë për një ekspozim ndërkombëtar.

Në të kaluarën, ky çmim iu dha Jim Jarmusch, Mira Nair, Jaco Van Dormael, Naomi Kawase, Bahman Ghobadi, Steve McQueen. Në 2016, Houda Benyamina fitoi atë për Divines, në 2017, Léonor Serraille për Jeune femme, në 2018 Lukas Dhont për Girl dhe në 2019, César Diaz për Nuestras Madres.

Camera d’or 2021 do të jepet nga Presidenti i Jurisë gjatë ceremonisë së ndarjes së çmimeve të Shtunën, 17 Korrik.

Lista e 31 filmave që garojnë për Camera d’or

C.B. Yi – Moneyboys

Gessica Généus – Freda

Valdimar Jóhannsson – Lamb

Yohan Manca – Mes frères et moi (La Traviata, my Brothers and I)

Teodora Ana Mihai – La Civil

Na Jiazuo – Gaey Wa’r (Streetwise)

Laura Wandel – Un monde (Playground)

Noémie Merlant – Mi iubita mon amour

Maxime Roy – Les Héroïques (The Heroics)

Wen Shipei – Are You Lonesome Tonight?

Khadar Ayderus Ahmed – The Gravedigger’s Wife

Omar El Zohairy – Feathers

Elie Grappe – Olga

Julie Lecoustre & Emmanuel Marre – Rien à foutre

Simón Mesa Soto – Amparo

Clara Roquet – Libertad

Laura Samani – Piccolo Corpo

Constance Meyer – Robuste

Charline Bourgeois-Tacquet – Les Amours d’Anaïs

Sandrine Kiberlain – Une jeune fille qui va bien

Vincent Le Port – Bruno Reidal

Antoneta Alamat Kusijanović – Murina

Nathalie Álvares Mesen – Clara Sola

Luàna Bajrami – Luaneshat e Kodrës (The Hill Where Lionesses Roar)

Vincent Cardona – Les Magnétiques (Magnetic Beats)

Ely Dagher – The Sea Ahead

Payal Kapadia – A Night of Knowing Nothing

Panah Panahi – Jadde Khaki (Hit the Road)

Yassine Qnia – De bas étage (A Brighter Tomorrow)

Alessio Rigo de Righi & Matteo Zoppis – Re Granchio (The Legend of King Crab)

Saul Williams & Anisia Uzeyman – Neptune Frost./ KultPlus.com

https://www.festival-cannes.com/en/infos-communiques/communique/articles/the-actress-melanie-thierry-president-of-the-camera-dor-jury?fbclid=IwAR2lWpC3OgkBINgZ2itDBqyQTE4niQgg0gXt_-b1s8DpHkIlNXa_QW84I0k

Të fundit

Të ngjajshme