Autorja Denata Ndreca pjesë e festivalit “Filmit të Vendeve me Ngjyra”

31 Tetor, 2021 - 7:00 pm

Nga Japonia në Oqeani, në Liban dhe në Ballkan, një udhëtim nëpër botë përmes filmave dhe debateve: ky është Festivali i “Filmit i Vendeve me Ngjyra – Vështrime Ndërkulturore”, organizuar nga “Circolo La Pace e Compiobbi”, në rrethinat e Firences.

Njëmbëdhjetë takime në mbrëmje, duke filluar nga data 17 tetor 2021 deri më 25 mars 2022 për të udhëtuar me mendje nëpër kultura të ndryshme.

Nis nga Italia me filmin “Nuovo Mondo” për të kaluar në Ballkan, Liban, Kore, Mongoli, Japoni, Australi, Amazonë, Afrikë e më tej, një ftesë për të zbuluar kultura të tjera me shpresën se dija do të nxisë integrimin social.

Shqipëria në këtë aktivitet është e pranishme me autoren shqiptare Denata Ndreca, e cila u ndal në një analizë të “Underground” (1995) të regjisorit Emir Kusturica, si një ftesë për të të thyer barrierat mendore, steriotipet dhe kufijtë e tyre. / KultPlus.com

Të ngjajshme