займ на карту онлайн потребительский кредит

Avni Dalipi në filmin “Dita e Gruas”: Do të përmbushem nëse Latifin do e urrej audienca

24 Shtator, 2020 - 3:05 pm

Avni Dalipi, aktori i njohur shqiptar do ti përveshë mëngët për tu transformuar në rolin e Latifit, në një film artistik të metrazhit të gjatë në Maqedoni, shkruan KultPlus.

Me skenar dhe regji të Goce Cvetanovski, producent Driton Ramadanit, produksion nga “Makedonska Krepost”, me drejtor të fotografisë Fejmi Daut, filmi “Dita e Gruas”, do të fillojë xhirimet në fillimin e tetorit të këtij viti, dhe Dalipi ka treguar se mezi që është duke pritur xhirimet e këtij projekti të madh.

Dalipi kujton momentin kur regjisori i ka ndarë rolin e Latifit, dhe ai shpjegon se pikërisht me rolin e tij, ndodhë edhe kthesa e filmit.

Latifi është drejtor i televizionit, dhe tenton që të zbardh rastin e shfrytëzimit të gruas, mirëpo ironia e këtij personazhi qëndron në faktin se ai tenton ta shpëtoj dikë, mirëpo që vet e shfrytëzon gazetaren.

“Një rrëfim i cili fillon prej gazetares,  e cila është e re dhe ambicioze, e që interesohet për problemin e prostitucionit, dhe përmes rrëfimit të saj, ajo gjen mbështetje apo prehje te drejtori i televizionit”, rrëfen në pika të shkurta rreth rolit të tij Dalipi, film që për bosht ka gruan, dhe keqpërdorimin e saj në shoqëri.

Mirëpo, ky rol do të jetë i përmbushur për Avni Dalipin, nëse do të arrijë që Latifi do të urrehet nga audienca, pasi që brenda këtij filmi trajtohet prostitucioni dhe keqtrajtime të tjera që i bëhen gruas në shoqëri.

Avni Dalipi, duke e vlerësuar këtë film me një temë shumë të ndjeshme ka thënë për KultPlus se është një punë që duhet të trajtohet me delikatesë, sikurse të ecësh nëpër fije të perit.

Filmi “Dita e Gruas”, që do të xhirohet në Shkup, por edhe në Kumanovë, do të realizohet me përfshirjen e tri gjuhëve: shqip, maqedonisht dhe anglisht, dhe zvarritja e xhirimeve për shkak të pandemisë, për aktorin shqiptar ka reflektuar më mirë, sepse, sipas tij ka pas kohë ta analizoj çdo detaj të këtij personazhi.  

“Dita e gruas” emri i këtij filmi përkon me festën e gruas si datë ndërkombëtare, dhe sipas Dalipit, pavarësisht që ka një festë për të, ajo vazhdon të jetë subjekt i krimit, që shkatërrohet, lëndohet, thyhet dhe shfrytëzohet.

Këtë film ai e sheh të guximshëm dhe si i tillë beson se do të ngjall kureshtjen e publikut.

“Ndikimi kulturor do të ishte një vetëdijesim i yni, që e drejta dhe e vërteta duhet të ndiqen apo të thuhen, pavarësisht çmimit që duhet të paguajmë për të qoftë edhe me jetë”, Dalipi.

Në rolet kryesor të këtij filmi luajnë aktorët: Sladjana Vujosevic, Musa Isufi, Sllagjana Vujosheviq dhe Ismail Kasumi. Kurse në rolet tjera janë: Mendim Murtezi, Damjan Cvetanovksi, Osman Ahmeti, Egzon Salihu e të tjerë. / KultPlus.com

Të ngjajshme