“Dashuria e çmendur” e regjisorit shqiptar Izer Aliu, pjesë e Festivalit të Filmit të Shkurtë në Norvegji

14 Qershor, 2018 - 11:30 am

Filmi “Dashuria e çmendur” e regjisorit shqiptar Izer Aliu do të jetë pjesë e festivalit të dytë më të vjetër të filmit në Norvegji, shkruan KultPlus.

Filmi “Dashuria e çmendur” është për një përpjekje e një njeriu të çmendur për t’i shpëtuar konformitetit të jetës së përditshme, duke trembur fqinjët e tij dhe duke pretenduar së është i çmendur. Një ditë Galen (40) i cili është personazhi kryesor vendos të largohet nga fshati dhe të bëjë të njëjtën gjë edhe në Qytetin e Madh.

Regjisori Izer Aliu është shqiptar, i lindur në Maqedoni, është rritur në Suedi dhe është shtetas norvegjez. Fëmijëria dhe adoleshenca e tij kryesisht ndodhën në Norvegji dhe Suedi. Që kur u diplomua nga Shkolla e Filmit Norvegjez në Lillehammer në vitin 2012, ai ka bërë filma në vende të ndryshme në botë, por baza ka qenë gjithmonë në Oslo.

Ai në këtë festival ka marrë pjesë edhe më parë ku edhe është shpërblyer me dy herë me çmimin “The Gold Chair” në vitin 2013 dhe 2014 si dhe dy herë me çmimin “Amanda” për filmin më të mirë të shkurtër dhe për “Best Registry”.

Festivali i filmit të shkurtër është një festival për filma të shkurtër dhe dokumentar me element garues për filmat në Norvegji dhe ata ndërkombëtar. Në kudër të festivalit po ashtu shfaqen edhe dokumentare ndërkombëtare, mbahen seminare, punëtori dhe aktivitete të tjera zbavitëse që në qendër kanë filmin.

Festivali është një vend i rëndësishëm takimi për të rinjtë, si dhe për krijuesit e filmave dhe komunitetet filmik në Norvegji. Gjatë festivalit, zhvillohen takime çdo ditë ndërmjet drejtorëve, stafit të filmit, prodhuesve, përfaqësuesve të industrisë filmike dhe audiencës. / KultPlus.com

Konkursi për filma të shkurtër ndërkombëtarë gjithashtu tërheq filmbërësit nga pjesa tjetër e botës në Grimstad kështu përmes festivalit lehtësohen kontaktet midis kinemasë norvegjeze dhe asaj ndërkombëtare. Festivali i filmit të shkurtër është festivali i dytë më i vjetër i filmit në Norvegji dhe organizohet çdo vit në Grimstad të Norvegjisë./ KutPlus.com

Të ngjajshme