Dokumentari ‘Reconciliation’ me premierë në CPH:DOX në Kopenhagë

31 Mars, 2021 - 6:48 pm

Dokumentari ‘Reconciliation’ me regji dhe skenar nga Marija Zidar me producentë Danijel Hocevar dhe Latif Hasollin do ta shfaqë premierën në kuadër të programit Next:Wave të festivalit ndërkombëtar të Kopenhagës.

Në malet e largëta të Shqipërisë, një vajzë e re është qëlluar për vdekje, duke kapur një plumb i drejtuar babait të saj. Megjithëse vrasësi është në burg, babai tani pritet të falë gjakun e vajzës së saj familjes së vrasësit, të afërmve të tij fqinj, ose të hakmerret për vdekjen e saj duke marrë hak – sipas zakonit shekullor shqiptar të hakmarrjes së gjakut. Kur dy grupe ndërmjetësish kërkojnë pajtim dhe falje nga babai, ai vazhdimisht refuzon të falë pa pendim. Në historinë tragjike që nuk mund të zhbëhet, historia e ndërlikuar dhe motivet përplasëse të të gjitha palëve të përfshira në konflikt zbulohen ngadalë.
Dokumentari është xhiruar në stilin e filmit vëzhgues gjatë katër viteve.

‘Reconciliation’ i prodhuar nga Vertigo dhe Dera Film, është bashkëprodhim në mes Sllovenisë, Serbisë, Malit të Zi, dhe Kosovës.

Linku zyrtar i festivalit: https://cphdox.dk/film/reconciliation/ KultPlus.com

Të ngjajshme