‘Dosja K – Drejt kampit të vdekjes në Tepelenë’, një dëshmi tronditëse e vajzës së internuar aty

12 Shtator, 2018 - 9:20 pm

Nga Nue Oroshi

Tepelena ishte një varr i madh ku kriminelët komunistë i dërgonin familjet e atdhetarëve nacionalistë për t’i zhdukur. Këto kampe të vdekjes ja kalonin edhe kampeve në Mesjetë ku ishin të destinuar që të zhdukeshin njerëzit dhe që quheshin paluri.

Tepelena ishte një tmerr ku çdo ditë vdisnin me dhjetëra fëmijë të atdhetarëve nacionalistë shqiptarë në duart e nënave e të lokeve të tyre. Madje nuk i linin të qetë as në varr.

Filmi Dokumentarë “Dosja K-Drejt kampit të vdekjes në Tepelenë” sjellë një dëshmi tronditëse të njërës nga këto vajza shqiptare që ishin të internuara aty. Sjellë dëshminë e Klora Merlika 84 vjeçares e cila në moshën 15 vjeçare ishte dërguar në këtë kamp të shfarosjes.

Ky film dokumentarë është si shenjë e kujtesës për familjet atdhetare që u zhdukën me metodën me kriminale që nuk e ka njohur asnjëherë historia e njerëzimit./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme