Festivali i Animacionit Anibar shpalos programin për edicionin e 13-të

5 Korrik, 2022 - 12:11 pm

Festivali i Animacionit Anibar ka shpalosur sot programin e filmave për edicionin e 13-të.

Me gjithsej 9 kategori, 7 prej tyre garuese, festivali i Animacionit Anibar ka kuruar një program shumë të pasur. Me më shumë se 200 filma të cilët do të shfaqen përgjatë javës së festivalit, nuk do të mungojnë as panelet, prezantimet, punëtoritë dhe masterklasat.

Kategoritë garuese për këtë edicion do të jenë: Gara Ndërkombëtare, Studentore, Ballkanike, e Filmit të Metrazhit të Gjatë, e Audiencës së re, e Videos Muzikore dhe gara për të Drejtat e Njeriut. Këtë vit për herë të parë, programi më parë i njohur si “Kids and Teens” (programi për fëmijë dhe adoleshent) tani programi i “Audiencës së re”, do të jetë program në kategorinë garuese.

Programi i edukimit për këtë edicion, sipas organizatorëve, do të jetë një program fantastik. Me gjithsej 3 masterklasa dhe 4 punëtori, ky program i monitoruar nga disa prej animatorëve më të njohur në botë, do të ofroj mundësi të shumta për të gjithë ata që e duan animacionin. Nga teknikat e deri tek teoria e animacionit, të gjithë pjesëmarrësit do të kenë mundësinë të mësojnë më shumë rreth këtij mediumi kompleks por në të njëjtën kohë shumë të bukur.

Anibar mbahet në qytetin e Pejës nga 13 deri më 19 korrik, me një program të pasur.

https://anibar.org/festival/programs-and-films/ – Programi i Filmave 

https://anibar.org/program-announcement-for-out-educational-activities-anibar-13/ – Programi i Edukimit. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme