“Festivali i Filmit Arkeologjik” u hapë mbrëmë me shfaqjen e dy filmave

17 Qershor, 2021 - 12:31 pm

Një festival tejet i veçantë i filmit ka nisur dje në mbrëmje me shfaqjen e dy produksioneve të para pranë ambienteve të “COD” në lulishten pranë Kryeministrisë.

Ky festival organizohet me bashkëpunimin dhe mbështetjen e ” Institutin Italian të Kulturës” në Tiranë dhe është një festival që organizohet për herë të parë në vendin tonë.

Dy filmat e parë që janë shfaqur mbrëmë  “Rihapja e Koloseut – Koloseu në karantinë” dhe “Pellgu i Drinit, foleja e shqiponjës” tërhoqën vëmendjen e publikut.

Festivali me titull “European Archeological Film Festival”  apo në shqip si “Festivali i Filmit Arkeologjik” “Archeovision 2021” filloi ditën e djeshme për të përfunduar më datën 30 qershor.

Pjesëmarrës në këtë festival do të jenë produksione nga vende të ndryshme të Evropës si Shqipëria, Bullgaria, Republika Ceke, Franca, Gjermania, Greqia, Italia dhe Spanja.

Është menduar dhe parashikuar gjithashtu që numri i personave që do t’i ndjekin nga afër këto projeksione, të jetë i kufizuar, pikërisht për të respektuar edhe masat parandaluese antikovid.

Festivali shfaq filma të tjerë në datat 17 dhe 18 qershor, në orën 20:30. Hyrja është e lirë, deri në në plotësimin e vendeve të parashikuara nga masat parandaluese për përhapjen e Covid-19. / atsh / KultPlus.com

Të ngjajshme