Festivali i Filmit Evropian vjen në Prishtinë

5 Janar, 2020 - 6:15 pm

Mes 13 – 17 janar 2020, Europe House në bashkëpunim me Kino ARMATA organizon Festivalin e Filmit Evropian në Prishtinë.

Java e filmit do të hapet me filmin kroat “Kushtetuta” dhe do të mbyllet me filmin francez “Qumështi i përgjakur”.

Hyrja për të githë filmat është falas. Ejani në Kino ARMATA dhe përjetoni filmat evropianë që do të shfaqen. Të gjithë filmat do të kenë përkthim në gjuhën shqipe dhe angleze.

Poshtë e gjeni orarin e filmave, me përshkrime në gjuhën angleze.

*

13 January 2020 / at 8pm
THE CONSTITUTION by Rajko Grlic (2016)
Countries: Croatia, Slovenia, United Kingdom, Czech Republic
Main Awards: Montréal World Film Festival award for Best Film, Raindance Film Festival award for Best Film, Best Screenplay, Best Performance

14 January 2020 / at 8pm
RAY & LIZ by Richard Billingham (2018)
Countries: United Kingdom
Main Awards: Locarno International Film Festival: Special Jury Prize, Seville European Film Festival: Grand Jury Award, British Independent Film Awards: Douglas Hickox Award

15 January 2020 / 8pm
KING OF THE BELGIANS by Peter Brosens, Jessica Woodworth (2016)
Countries: Belgium, Netherlands, Bulgaria
Main Awards: Avanca Film Festival Cinema Prize for Best Feature Film, Avanca Film Festival Don Quijote Award, Avanca Film Festival Special Mention for Best Screenplay, Magritte Award for Best Actor, Odessa International Film Festival Grand Prix

16 January 2020 / 8pm
STRANGER IN PARADISE by Guido Hendrikx (2016)
County: The Netherlands
Main Awards: Amsterdam International Documentary Film Festival Special Jury Award, Madrid International Documentary Film Festival Fugas Feature Film Competition.

17 January 2020 / 8pm
BLOODY MILK (PETIT PAYSAN) by Hubert Charuel (2017)
Countries: France
Main Awards: César Award for Best First Film, César Award for Best Actor, César Award for Best Actress in a Supporting Role

Të fundit

Të ngjajshme