‘Film n’park’ nesër tek Biblioteka Kombëtare e Kosovës

30 Korrik, 2017 - 7:00 pm

‘Film n’park’ është një organizim i të rinjve të Prishtinës që ka për qëllim shfaqjen e filmave, aktivizimin dhe emancipimin e të rinjve, shkruan KultPlus.

Përveç filmave çdo të shtunë organizohen edhe aktivitete tjera si: Muzikë (DJ) & Karaoke, pikturim, poezi dhe lojëra të ndryshme sociale.

‘Film n’park’ sjellë kësaj here filmin ‘Straight Outta Compton’ por jo në Parkun e Qytetit por në Parkun tek Biblioteka Kombëtare e Kosovës, shkruan KultPlus. Filmi do të shfaqet me fillim nga ora 19:00 ndërsa sjellë një ngjarje të vërtetë ku bënë fjalë për pesë djemtë të rinj në vitit 1987 të cilët duke përdorur rima brutale dhe rrahje hardcore, treguan frustrimin dhe zemërimin e tyre për jetën në vendin më të rrezikshëm në Amerikë me armën më të fuqishme që kishin: muzikën e tyre.

Duke na kthyer prapa aty ku filloi të gjitha, “Straight Outta Compton” tregon historinë e vërtetë se si këta rebelë kulturorë të armatosur vetëm me lirinë e tyre, shkeljet, guximin dhe talentin e papërpunuar u paraqitën tek autoritetet që kishin për qëllim t’i mbanin poshtë dhe formuan botën Grupi më te rrezikshëm, NWA. Dhe ndërsa flisnin të vërtetën që askush nuk e kishte, zëri i tyre ndezi një revolucion shoqëror që ende po nderohet edhe sot./ KultPlus.com

Të ngjajshme