Filma, ekspozitë e performanca në ditën e dytë të festivalit ‘Anibar’

16 Gusht, 2017 - 12:37 pm

Festivali ndërkombëtar i filmit të animuar “Anibar” i cili të hënën ka hapur dyert për adhuruesit e animacionit, duke shfaqur filma në katër kinema, po vazhdon rrugëtimin e tij me aktivitetet e ndryshme që janë planifikuar për këtë edicion, përcjellë KultPlus.

Në ditën e dytë, ‘Anibari’ filloi aktivitetet e tij me hapjen e pesë workshopeve në lokacione të ndryshme prej orës 10:00. Aty rreth 50 të rinj të interesuar për animacion do të mësojnë rreth punimit të një filmi të animuar me teknika të ndryshme si: cut out animation, stop motion, GIF, puppet animation.

Në orën 12:00 ndërkohë që në teatrin Istref Begolli u mbajt programi Kids 1, në Kino Jusuf Gervalla u shfaq programi i parë special “Australian Showcase”.

Pak më vonë, në Exit Bar filloi programi “Coffee and Talks” ku folësit e parë ishin Joost Liewman, Tunde Vollenbroak në rolin e komikeve që bëjnë komedi dhe Vladimit Kanic drejtori i “Only Love leave to Die”.

Ndërsa në teatrin “Jusuf Gërvalla” në orën 14:00 u shfaq filmi i parë i metrazhit te gjatë për këtë vit, “My life as a Zucchini”, film ky që ishe i nominuar edhe për Oscar, dhe në të njëjtën kohë në teatrin “Istref Begolli” u shfaqen filmat e programit “Teen”.

Best of Annecy është program ku festivali i filmit të animuar Annecy shfaqi 10 filmat më të mirë të përzgjedhur nga stafi i tyre, ky program filloi në orën 16:00 në kino “Jusuf Gërvalla”
Pasditja udhëtoi për në galerinë e qytetit të Pejës ku u hap retrospektiva e animatorit më të shquar zviceran Georges Schwitzgebel, kjo ekspozitë do të jetë e hapur deri më datë 20 gusht.

Në orën 20:00 u mbajt një performancë në Bankosin e Vjetër ku ishte performanca e parë me temën për rikthimin e qytetit, ku nëpër xhamat e objektit pati performanca të ndryshme me tema të cilat tregonin se si mund të përdoret në disa mënyra objekti i Bankosit.

Kino Liqeni u hap për publikun në ora 20:30 ku në ditën e parë të saj u shfaqen filmat e programit “Internacional Competition”.

Kurse pak përpara Anibar Parties kino Kubat shfaqi programin “Ballkan Competiton” e cila filloi në orën 22:00.

Në natën e dytë të Anibar Parties të ftuar për të kënduar ishin “Don’t listen to your neighbors” dhe DJ Electra Leger. / KultPlus.com

Të ngjajshme