Filmat që parashikuan koronavirusin

5 Shkurt, 2020 - 6:00 pm

“Contagion”, një film i 2011-ës për një epidemi me ngjashmëri të frikshme me koronavirusin, është ngritur në shifrat e shikueshmërisë sërish, duke reflektuar se si njerëzit e përdorin kinematografinë si një mënyrë për të pranuar realitetin.

Por ai nuk është filmi i vetëm, i cilësuar si i parashikues i koronavirusit. Filma si “The Omega Man”, “World War Z” dhe “Pandemic” ndjekin të njëjtën linjë.

Këta filma gjithsesi marrin trajta më fantastike. “Contagion” ndërkohë përkon në shumë detaje me situatën momentale në botë.

Ai fillon me një grua, që luhet nga Guineth Paltrou, e cila kthehet në Minesota me një sëmundje të çuditshme , pas një udhëtimi në Hong Kong. Brenda pak ditësh ajo vdes, duke e lënë të shoqin,që luhet nga Met Demon, në një gjendje shoku. Nuk kalon shumë kohë deri sa dhe të tjerë fillojnë të shfaqin të njëjtat simptoma, teksa ato përhapen përreth gjithë globit.

Me regji të Stiv Soderberg dhe tekst të Skot Z. Bërns, filmi ofron një alternativë tmerruese të ngjarjes. Thashethemet dhe paniku fillojën të përhapen, ndërsa shohim karantina, aeroporte të boshatisura dhe një pamje shokuese të qyteteve.

Ajo që filmi nxjerr në pah është se një vendim i gabuar qeverie apo një pakujdesi mund të shkaktojë një seri ngjarjesh shkatërrimtare.

Një konsultant i filmit, Lori Garet, e cilësoi situatën në film si plotësisht të mundshme.

Është e kuptueshme pse, me përhapjen e koronavirusit, ky film po shihet sërish në mënyrë masive. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme