Filmi i animuar i Artur Muharremit merr çmimin e rëndësishëm në SHBA

19 Qershor, 2021 - 11:19 pm

Artur Muharremi, piktori dhe regjisori i filmit të animuar, është vlerësuar me çmimin “Excellence Special Mention” në “The Best Short Competition” në Shtetet e Bashkuara të Amerikës për filmin e tij “Exit”.

Ky çmimi është një ndër dhjetë çmimet të kompeticionit dhe juria çmon se “Exit” (Dalja) ishte e jashtëzakonshme, duke treguar thellësinë e profesionit dhe kreativitetin unik. 

Me një animacion tërheqës, një karakter gjithashtu tërheqës dhe metaforë të bollshme për jetën, “Exit” ndjek një laps brenda një fabrike. Lapsi fiton vetëdijen dhe shikon kudo për të gjetur daljen drejt lirisë së tij … por ndërsa ai endet në fabrikë dhe zbulon të vërtetat e tmerrshme të funksionimit dhe qëllimeve ndaj tij – ai shpejt e kupton se në të vërtetë nuk ka pasur kurrë një dalje (exit).

Arturi diplomohet për pikturë në degën e skenografisë në Akademinë e Arteve në Tiranë, dhe emërohet si regjisor-piktor pranë filmit të animuar në Kinostudion “Shqiperia e Re”.

Me një karrierë artistike shumë vjeçare brenda dhe jashtë vendit, ai është vlerësuar me çmime të shumta. Nga viti 2009 është i vendosur në Francë./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme