Filmi i Zgjim Terziqit do të shfaqet në Festivalin e Filmit në Atlanta

6 Shkurt, 2018 - 4:40 pm

Filmi “Një muaj”, me regji të Zgjim Terziqit është ftuar që të shfaqet në Festivalin e 42-të të Filmit në Atlanta, që do të zhvillohet nga 13 deri më 22 prill të vitit 2018, si pjesë e Programit Shorts Narrative, shkruan KultPlus.

Ky film ka arritur të jetë pjesë e këtij festivalit në mesin e 7500 aplikimeve, ndërsa Festivali i Filmit të Atlanta (ATLFF) – është një nga festivalet më të mëdha dhe më të gjata në Shtetet e Bashkuara.

“Një Muaj” është film i bazuar në ngjarje të vërtetë dhe flet për Anën, një 40 vjeçare e verbër, e pa martuar, e cila jeton sipas marrëveshjes së katër motrave të saj. Pakti i tyre përmban përkujdesjen e saj, secila me rend nga një muaj.

Në këtë film luajnë: Makfire Miftari, Luan Jaha, May-Linda Kosumovic, Shengyl Ismajli, Irena Cahani, Fatmir Spahiu, Rinesa Qeriqi, Era Balaj, Dardane Mehmeti, Zog Zeqiri Berisha, Blerina Krasniqi, Nata Zeqiri Berisha, Lis Spahiu.

Filmi është prodhim i shtëpisë filmike ‘Broken Branch Production’, i subvencionuar nga Qendra Kinematografike e Kosovës dhe me mbështetje nga Swiss Cooperation Office Kosova dhe Komuna e Prishtinës./ KultPlus.com

Të ngjajshme