Florist dhe Andi Bajgora, dy vëllezërit në ekranin e Berlinale 2018

17 Janar, 2018 - 8:15 pm

Vëllezërit Andi e Florist Bajgora do të shihen nga publiku i Festivalit prestigjioz BERLINALE.

Dyshja janë pjesë e filmit “Kiem Holijanda” i cili do të shfaqet në kuadër të programit Generation 14plus në Berlinale – Festivalin e Filmit në Berlin.

Andi dhe Floristi jetojnë në një fshat të varfër në Kosovë. Duke shitur qumësht ata mbajnë familjen.

Filmi në fjalë ka për regjisore Sarah Veltmeyer nga Holanda dhe është një nga 16-të filmat në këtë kategori, shkruan KultPlus.

Në film luajnë edhe Arbresha Grabovci Nixha dhe Shpetim Kastrati.

Filmi 14-të minutësh vazhdon me historinë e Floristit i cili aspiron të udhëtojë për në Holandë.
“Kiem Holijanda” ka qenë pjesë e Nederlands Film Festival, në shtator të vitit të kaluar.

Berlinale, në anën tjetër, mbahet nga 15 deri me 25 shkurt të këtij viti.

Andi dhe Floristi janë aktorë të dëshmuar tanimë në kinematografi. Andi Bajgora ka qenë një prej aktorëve kryesorë në filmin “Shok” i cili edhe u nominua për Oscars, ndërsa Floristi është aktor i teatrit dhe filmit, ndërsa disa prej roleve të tij janë në “T`padashtun”, “Egjeli”, “Lost Exile”, “The Remigrant”. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme