Imer Kutllovci sonte në Prishtinë, shqiptari që po bën famë në Francë (VIDEO)

3 Gusht, 2017 - 4:33 pm

Sonte, me fillim prej orës 20:00, në Hamam Bar në Prishtinë ky aktor do të jetë një nga të ftuarit e “Ta zbardhi ftyrën”, një debat artistik i iniciuar nga KultPlus.

Bëhet fjalë për Imer Kutllovcin, emër i njohur i kinematografisë dhe një sukses i jashtëzakonshëm sidomos në Francë dhe në filmat që realizohen nga ky shtet.

Kutllovci sonte vjen për publikun, dhe për ju që keni dëshirë ta dëgjoni tregimin e tij, ju presim. Në ndërkohë, për ta njoftuar më afër punën e Imerit po i sjellim këtu disa role të aktorit të cilat kanë marrë vëmendjen dhe i kanë dhënë atij një famë të konsiderueshme.

Pos roleve në dy serialet e famshme franceze – “Braquo” dhe “Engrenages”, po përmendim disa role tjera të aktorit që sonte vjen më afër jush.


Adeles Choice – 2011
Roli i Arben Jasharit në filmin Adeles Choice është një mrekulli aktoriale e Imerit. Adele është një mësuese shkolle, e pranon një nxënëse të re në klasë – Kanioushën. Vajza me origjinë shqiptare ka prindërit pa dokumente dhe në çdo moment ata mund të largohen. Adele provon të ndihmojë që familja të mos ndahet. Arbeni është në emocione, por e sjellë gjuhën shqipe në filmin që u transmetua në France3 – kanalin e tretë të televizionit të njohur francez.

LES EMIGRES
de Slawomir Mrozek
mise en scene de Imer Kutllovci
Avec : Mirza Halilovic, Grigori Manoukov,
au Theatre de la Reine Blanche
© Pascal Gély

Emigrantët – 2016
Imeri nuk është vetëm aktor, por edhe një regjisor i cili këtë fushë dëshiron ta eksplorojë edhe më shumë. Në cilësinë e regjisorit, shqiptari që po bën famë në Francë ka sjellë para pak kohësh shfaqjen “Emigrantët”. Shfaqja që sjellë tregimin e dy emigrantëve, njëri nga Sarajeva e tjetri nga Moska, për shumë kohë është shfaqur në Theatre de la Reine Blanche në Paris. Humanite – gazeta e njohur franceze, shfaqjen e Kutllovcit me tekst të polakit Slaëomir Mrozek e ka quajtur një kryevepër dhe një stil të ri të trajtimit. “Teatri është zëri i njerëzve”, thotë vetë Kutllovci.


Service Compris – 2014
Roli i Radu në Service Compris e radhitë shqiptarin Imer Kutllovci krahas aktorëve tjerë në këtë film, si Julia Artamonov dhe John Arnold. Një baba vendosë që vajzën e tij 25 vjeçare ta marrë në menaxhimin e tij, dhe ndoshta kjo nuk është zgjidhja më e përshtatshme për Sophie. Një rol tjetër i rëndësishëm i aktorit. / KultPlus.com

Të ngjajshme