Junaid Chndrigar bashkëpunëtor i Stan Lee të Marvel dhe Aisha Madu me prezantime në ‘Anibar’

2 Gusht, 2018 - 5:10 pm

Junaid Chndrigar për herë të parë në Ballkan do prezantojë në edicionin 9 të Festivalit të filmit te animuar ‘Anibar’, që organizohet nga 13-19 gusht në Pejë. Prezantimi i cili vjen si pjesë e programit special të festivalit do ndodh me 14 gusht, dhe është retrospektivë e punëve të Junaid, përcjellë KultPlus.

Junaid u lind në Amsterdam, në Holandë në vitin 1986. Qysh në moshë të re ishte i interesuar në vizatim dhe animacion, edhe pse i ri në moshë ka treguar suksese të mëdha, duke qenë animator në projekte të ndryshme -duke veçuar, ndër të tjera bashkëpunimin me legjendën amerikane të animacionit, Stan Lee të rrjet it Marvel Comics. Pas diplomimit në vitin 2011, filmi i animuar i metrazhit të shkurtër në të cilin ka punuar u bë i famshëm në internet, duke nisur edhe karrierën e tij si animator në seritë “Bad Days” së bashku dhe për legjendën e Marvel-it, Stan Lee. Që nga atëherë, ka punuar në shumë projekte. Ai tani iu është kthyer tregut të pavarur ku udhëheq studion e tij KLOMP! dhe punon nën emrin imaJunation.

Prezantimi me Junaid Chndrigar mbahet më 14 gusht, në orën 14:00-15:00 në Kinemanë Jusuf Gërvalla.

Me Juaid Chndrigar në ‘Anibar’ vjen edhe Aisha Madu me datën 15 gusht në kinon “Jusuf Gërvalla” në orën 14:00 me një program special.

Ky program ka në vete një përmbledhje të punës së regjisores së animacionit të bazuar në Amsterdam deri në ditët e sotme, ku shpjegohet procesi dhe mendimi prapa shumë projekteve. Ajo do të eksplorojë temat që informojnë rreth punës së saj dhe flasin rreth asaj se si është kur navigon në mes terreneve të ndryshme siç janë arti, ilustrimi, dizajni, filmi dhe interneti. Pjesëmarrja e Junaid Chndrigar dhe Aisha Maud mbështetet nga Ambasada Holandeze në Kosovë./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme