Kanë filluar xhirimet e filmit “I’mPossible”, një film që trajton sakrificën e solidaritetin

27 Shtator, 2019 - 5:00 pm

Kanë filluar xhirimet e filmit më të ri “I’mPossible”, me skenar nga Shqipe Malushi dhe me regji të Burim Halitit në bashkëpunim me Mahiema Anand.

Ky film e tregon jetën e një femre të quajtur Resmije Rahmani apo Biba May.

Resmija është prizrenase, por ajo që nga mosha shtatë vjecare ka vuajtur nga sëmundja e distrofisë muskulare progresive.Duke bëtë kështu cdo ditë në jetën e saj një sfidë dhe një ferr të papërshkruar.

Por shpirti i Bibes është dritë dhe në vend që sëmundja ta mund ate, ajo e mund sëmundjen me fuqinë e saj të brendshme.

Ajo sot udhëheqë një projekt të financuar nga Bashkësia Europiane për të drejtat e personave me aftësi të kufizuara. Edhe pse asaj i punojnë vetëm dy gishtat e dores ajo e drejton karrocen elektrike në qytetin e Prizrenit dhe i kryen te gjitha punët e ditës, duke blerë ushqim per prindërit e saj të moshuar, për të punuar në kompjuter, dhe për ti bërë të gjitha takimet e ditës.

Qëllimi i këtij Filmi Dokumentar është të rritet vetëdija kolektive për persona me aftësi të kufizuara duke bërë kshtuëqë të rritet solidaritet kundrejt tyre.

“I’mPossible”, është duke u realizuar nga “Eureka Film & Production në bashkëpunim me OJQ “Art Without Limit” nga Prishtina, mbështetur nga Komuna e Prizrenit, si dhe me skenaristen dhe producenten Shqipe Malushi nga Amerika, me Regjisorin e mirënjohur Burim Haliti nga Kosova dhe bashkëregjisoren nga India Mahiema Anand, si dhe drejtorin e fotografisë Michael Stoeberg nga Austria, ndërsa skenografia dhe kostumet janë duke u realizuar nga Ganimete Sava./KultPlus.com

Të ngjajshme