‘Lufta në Siri – Tregime nga Kosova’, të martën vjen në Prishtinë

21 Janar, 2019 - 9:08 pm

Me datë 22 janar, të martën, duke nisur prej orës 18:00, në Qendrën Informative dhe Kulturore të Bashkimit Evropian në Prishtinë vjen një ngjarje e veçantë.

Këtë natë do të shfaqen dy filma  – ‘Forgive me’ nga Besim Ugzmajli dhe ‘Voices from Within’ me regji nga Lum Çitaku, ndërsa pas shfaqjes së të dy filmave të shkurtër do të pasojë një panel diskutimi me të dy artistët.

Të dy filmat kanë marrë një vëmendje të mahnitshme edhe në tregun kinematografik ndërkombëtar ndërsa trajtojnë luftën në Siri dhe ndikimin e kësaj lufte në shoqërinë kosovare.

FORGIVE ME |
Bujari, një djalë i ri, manipulohet nga një Imam kosovar duke iu bashkëngjitur grupeve terroriste që luftojnë në Siri. Ai në mënyrë sekrete i bashkohet luftës dhe pastaj kërkon nga vllau i tij më I vjetër Agroni ta dërgoj gruan e Bujarit, Mimozën në Siri. Agroni i tmerruar nga veprimet e vllaut të tij e konfronton Bujarin dhe kërkon nga ai të kthehet në Kosovë. Agroni përpiqet të parandalojë nisjen e Mimozës në Siri duke shpresuar që do ta bind edhe të vllaun të kthehet në Kosovë.

VOICES FROM WITHIN |
Film dokumentar ku portretizohet përvoja e grave kosovare në raport me radikalizmin dhe ekstremizmin e dhunshëm përbrenda familjeve të tyre. Filmi sjell së bashku tregimet e dy grave kosovare, bashkëshortët e të cilave kanë vdekur në luftën e Sirise. Ato tash janë të vetme në sigurimin e ekzistencës për fëmijët e tyre. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme