Në Beograd do të shfaqet filmi ku vetëvritet Bekim Fehmiu

6 Shtator, 2017 - 7:11 pm

Filmi “Protesta”, ku luan edhe aktori shqiptar Bekim Fehmiu, do të shfaqet javën tjetër në Beograd.
Bëhet fjalë për dy ditë me debate dhe shfaqje filmash mbi socializmin jugosllav në filmat e asaj kohe, nga vitet 50-të e tutje.

Me datë 20 dhe 21 shtator, gjashtë filma të periudhave të ndryshme të kinematografisë jugosllave vijnë për publikun serb.

Mes tyre, “Protesta” e sjellë aktorin shqiptar, në filmin me regji nga Fadil Hadzic. Fehmiu luan rolin e Ivo-s, një punëtor ndërtimtarie i cili kryen vetëvrasje. Gjithçka nisë me këtë veprim dhe njerëz të tjerë angazhohen në skenarin e filmit. Krahas Fehmiut, në film luan edhe Antun Vrdoljak, shkruan KultPlus.

Pos këtij filmi, të tjerë filma që do të shfaqen në kuadër të këtij programi me titull “Teza në menaxhimin e Jugosllavisë”, janë edhe filmat “Sluzbeni polozaj”, “Prometeu nga Ishulli”, filmi “Licem u lice nga Brako Bauer dhe filma të tjerë.

Ngjarja dy ditore do të mbahet në Jugoslovenska Kinoteka në Beograd. / KultPlus.com

Të ngjajshme