Netflix pushon edhe 300 punonjës të tjerë

25 Qershor, 2022 - 9:30 pm

Netflix njoftoi të enjten se pushoi edhe 300 punonjës, kjo si pasojë e shkurtimeve të vendeve të punës pas humbjes së abontetëve, transmeton KultPlus.

Shkurtimet arritën në rreth 4% të fuqisë punëtore të gjigantit të transmetimit dhe prekën më së shumti punonjësit amerikanë. Ata erdhën pasi kompania shkurtoi 150 vende pune muajin e kaluar.

“Ndërsa ne vazhdojmë të investojmë në mënyrë të konsiderueshme në biznes, ne i bëmë këto rregullime në mënyrë që kostot tona të rriten në përputhje me rritjen tonë të ngadaltë të të ardhurave”, tha Netflix në një deklaratë.

Netflix tha në shkurt se kishte humbur 200,000 abonentë globalisht në fillim të vitit 2022 dhe parashikonte një rënie prej 2 milionë përdoruesve në tremujorin e ardhshëm.

Kompania fajësoi rënien për një sërë faktorësh, duke përfshirë rritjen e konkurrencës, ekonominë, luftën në Ukrainë dhe numrin e madh të njerëzve që ndajnë llogaritë e tyre me familjet që nuk paguajnë.

Pushimet e muajit të kaluar ndikuan më së shumti në fuqinë punëtore të kompanisë në SHBA. Avokatët dhe ish-punonjësit thanë se në atë kohë shkurtimet përfshinin shumë punonjës nga grupe të nënpërfaqësuara dhe se kompania gjithashtu dukej se po tërhiqej nga disa nga përmbajtjet e ndryshme që kishte financuar në vitet që nga vdekja e George Floyd. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme