Nomad Camp sjellë për ju ‘Film midis mali’

8 Gusht, 2017 - 3:46 pm

Nomad Camp në bashkëpunim me organizatën “Futja Ngjyrë”, dhe grupin jo formal M.A.L kanë formuar një kamp, ideja e krijimit të këtij kampi është që të krijojnë një festival të mirëfilltë të artit dhe kulturës në qytetin e Mitrovicës, shkruan KultPlus.

Sivjet, në edicionin e parë të këtij festivali parashihet të mbahen aktivitete të ndryshme si “Movie Night”, workshope për arte vizuale dhe vëzhgim & exploring. Nata e dytë do të jetë e rezervuar për serialin elektronik “HARD COREE” edicionin e 8-të.

“Po e organizojmë kampin me një shumë minimale të fondeve, edhe pse ajo pjesë e fondeve të premtuara ende nuk është procesuar. Kemi planifikuar që kampin ta mbajmë gjithsesi dhe kemi paraparë që të zhvillohen edhe disa aktivitete tjera, por pa i siguruar fondet nuk mund të premtojmë asgjë. Pas përfundimit të kampit si follow-up do të dalim në teren dhe do t’i përfundojmë së paku dy murale, por kjo varet nga fondet e premtuara”, tha organizatori i këtij festivali Bardhyl Dobroshi për KultPlus.
Dobroshi tregoi tutje se pasi është edicioni i parë i këtij festivali janë duke shkuar me hapa të vegjël.

“Kampi do ti ketë gjithsej katërdhjetë participant, por për vitet në vijim parashohin rritje të numrit të aktiviteteve dhe participantëve. Me një fjalë shndërrimin e Nomad Camp në Nomad Fest dhe krijimin e një festivali që vërtet i ka hije Mitrovices”, tha ai.

Futja Ngjyrë’ është iniciativë kulturore-artistike që bashkon artdashësit të cilët në baza vullnetare marrin pjesë në zbukurimin e qytetit të Mitrovicës.

Me moton “o n’mal po shkojna , o n’mal po shkojna, Yjet bashk ti numrojna, o ti numrojna”, kampi do të filloj më datë 18 gusht dhe vazhdon deri më 20 gusht, prej orës 20:00 në Bajgorë të Mitrovicës.
Të gjithë ju që dëshironi të jeni pjesë e këtij kampi, mund të aplikoni në linkun më poshtë: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSchEFp_E4JLz5KX1AO6_dmAQQsUbnYQRuxg4veOLMMF2hYë-g/viewform / KultPlus.com

Të ngjajshme