QKK: Humbje e madhe ndarja nga jeta e krijuesit të madh të kinematografisë shiptare, Gjergj Xhuvani

14 Gusht, 2019 - 4:25 pm

Qendra Kinematografike e Kosovës i shprehë ngushëllimet më të sinqerta Familjes Xhuvani, filmbërësve dhe të gjithë admiruesve të tij.

Gjergj Xhuvani njihet si një ndër krijuesit më të mdhenjë të kinematografisë shqipëtare, ndër veprat më të njohura që i sollën edhe famë ndërkombëtare janë “Parullat”, “I dashuri Armik”, “Lindje Perendim Lindje”, ndërsa vepra e tij e fundit “Liqeni im” që ishte e mbështetur edhe nga Qendra Kinematografike pritej të ipet premiere këtë vit.

“Është humbje e madhe për kinematografinë shqiptare dhe europiane ikja kaq e hershme e Xhuvanit. Do t’a kujtojmë si një njeri të mrekullueshëm, si mik të madh dhe artist të përmasave globale”- u shpreh drejtori i QKK-së Arben Zharku.

Gjergj Xhuvani u lindi në vitin 1963 në Tiranë. Në vitin 1986 diplomoi në Akademinë e Arteve në Tiranë dega Artet dramatike.

Të fundit

Të ngjajshme