Regjisorja e ‘Quo Vadis, Aida?’: Pas këtij filmi, bota kurrë nuk do ta harrojë Srebrenicën

21 Mars, 2021 - 12:38 pm

Filmi ‘Quo Vadis, Aida’, tashmë ka marrë vëmendjen e botës, në këtë film poashtu luan edhe aktori i njohur shqiptar Alban Ukaj, shkruan KultPlus.

Në një intervistë për RadioSarajeva, regjisorja e këtij filmi Jasmila Zhbaniq, ka folur më shumë rreth filmit të saj.

‘Edhe pse për ne Jasmila është tashmë një fituese e Oskarit dhe shumë më tepër se kaq, duke pasur parasysh rëndësinë e punës së saj, ajo, mund të themi lirisht, lufton për kulturën e kujtesës, filmit dhe artit në përgjithësi, vendimi i nesërm nëse Aida do të jetë pesë filmat e nominuar për çmimin më prestigjioz në botë çmimi i filmit duhet të konfirmojë vetëm arritjet më të larta të këtij autori dhe artistit të vërtetë’, thekson gazetari Faruk Vele, përcjell KultPlus.

”Pas filmit Aida, bota kurrë nuk do ta harrojë Srebrenicën”, ka potencuar regjisorja e filmit.

Bashkangjitur gjeni linkun e plotë të intervistës. / KultPlus.com

https://radiosarajevo.ba/metromahala/lica/jasmila-zbanic-poslije-aide-svijet-nikada-nece-zaboraviti-srebrenicu/410037?fbclid=IwAR0jHyl7BLj_snDBPM5W9ghaf-uweHjW3mtUOdbiI_dp7vLXk7WOcvtHiZY

Të fundit

Të ngjajshme