Shpallen kandidaturat kryesore të çmimeve ‘Oscar’

23 Janar, 2024 - 6:00 pm

Janë shpallur nominimet për çmimet Oscar 2024, sipas screenrant.com.

Çmimet e 96-ta të Akademisë, që do të shpallen më 10 mars, janë rikthyer për të nderuar më të mirët në film të vitit 2023.

”Oppenheimer” i Christopher Nolan dhe ”Barbie” e Greta Gerwig (përgjegjëse për fenomenin kulturor të njohur si Barbenheimer) pritet të marrin pjesën e luanit.

Vëmendje në çmime do të kenë megjithatë edhe ”Killers of the Flower Moon”, ”Poor Things” dhe ”The Holdovers” të Martin Scorseses.

Më poshtë janë edhe kandidimet kryesore:

Fotografia më e mirë

American Fiction

Anatomy of a Fall

Barbie

The Holdovers

Killers of the Flower Moon

Maestro

Oppenheimer

Past Lives

Poor Things

Zone of Interest

Aktori më i mirë në rol kryesor

Bradley Cooper, Maestro

Colman Domingo, Rustin

Paul Giamatti, The Holdovers

Cillian Murphy, Oppenheimer

Jeffrey Wright, American Fiction

Aktorja më e mirë në rol kryesor

Annette Bening, Nyad

Lily Gladstone, Killers of the Flower Moon

Sandra Hüller, Anatomy of a Fall

Carey Mulligan, Maestro

Emma Stone, Poor Things

Aktori më i mirë joprotagonist

Sterling K. Brown, American Fiction

Robert De Niro, Killers of the Flower Moon

Robert Downey Jr., Oppenheimer

Ryan Gosling, Barbie

Charles Melton, May December

Mark Ruffalo, Poor Things

Aktorja më e mirë joprotagoniste

Emily Blunt, Oppenheimer

Danielle Brooks, The Color Purple

America Ferrera, Barbie

Jodie Foster, Nyad

Da’Vine Joy Randolph, The Holdovers

Regjisori më i mirë

Justine Triet, Anatomy of a Fall

Martin Scorsese, Killers of the Flower Moon

Christopher Nolan, Oppenheimer

Yorgos Lanthimos, Poor Things

Jonathan Glazer, The Zone of Interest

Filmi më i mirë i huaj me metrazh të gjatë

The Teachers’ Lounge, Germany

Io Capitano, Italy

Perfect Days, Japan

Society of the Snow, Spain

The Zone of Interest, United Kingdom

Skenari më i mirë i përshtatur

American Fiction

Barbie

Oppenheimer

Poor Things

The Zone of Interest

Skenari më i mirë origjinal

Anatomy of a Fall

The Holdovers

Maestro

May December

Past Lives

Kënga më e mirë origjinale

“The Fire Inside” nga Flamin’ Hot

“I’m Just Ken” nga Barbie

“It Never Went Away” nga American Symphony

“Wahzhazhe (A Song for My People)” nga Killers of the Flower Moon

“What Was I Made For?” nga Barbie./KultPlus.com

Të ngjajshme