TETRIS dhe ‘The Adventures of Prince Achmed’ në Lumbardhi

13 Shtator, 2018 - 1:22 pm

Të shtunën në Lumbardhi do të performojnë TETRIS, ku njëkohësisht do të shfaqet filmi The Adventures of Prince Achmed (1926, Lotte Reiniger, 65 min). TETRIS, do të bëjnë soundtrack-in për filmin The Adventures of Prince Achmed.

TETRIS është një grup i Prishtinës, i cili prodhon tinguj bazuar në frazat hipnotike nga një numër tingujsh synth dhe deep bass. Line -up’i i tyre gjithnjë në ndryshim, është i prirur për manipulime analoge të kitarave të zhurmshme, piano klasike dhe beats monotone, duke i japur ngjyrë shfaqjeve te tyre të paparashikueshme dhe (shpesh) shpërthyese.

The Adventures of Prince Achmed është një film i animuar pa zë i vitit 1926 i drejtuar nga Lotte Reiniger i cili tregon aventurat magjike të princit Achmed. Është filmi më i vjetër i animuar që ka mbijetuar në botë. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme