Trashëgimia e artistike e Bekim Fehmiut ka lënë gjurmë të jashtëzakonshme (VIDEO)

1 Qershor, 2022 - 8:34 pm

Qendra Kinematografike e Kosovës ka kujtuar njërin nga aktorët më të mëdhenj që ka pasur bota kinematografike e Kosovës, aktorin Bekim Fehmiu, shkruan KultPlus.

Aktori shqiptar, Bekim Fehmiu, është një ndër figurat kryesore të filmit e teatrit, ndër aktorët më të suksesshëm ndërkombëtar në ish-Jugosllavi, dhe njëherit aktori i parë i Evropës Lindore që luajti në filmat e Hollivudit gjatë luftës së ftohtë.

Gjatë karrierës së tij ndërmjet viteve 1953 dhe 1998, Bekim Fehmiu ka luajtur në mbi 40 filma vendor e ndërkombëtar. Ai ishte njëri nga aktorët e parë shqiptarë të teatrit dhe filmit që luajti në teatro dhe filma në mbarë Jugosllavinë së bashku me Abdurrahman Shalën, Faruk Begollin dhe Enver Petrovcin.

Trashëgimia e tij artistike ka lënë gjurmë të jashtëzakonshme që kanë formësuar historinë e kinemasë së rajonit, duke u bërë inspirim dhe model për gjeneratat e reja të aktorëve.

Lidhur me këtë tekst është një video me fragmente nga rrole të filmave ku luan aktori, e punuar enkas për ditëlindjen e 86-të të tij.

Të fundit

Të ngjajshme