Zbulohet lista e filmave pjesëmarrës në Kanë

13 Prill, 2024 - 5:25 pm

Festivali i Filmit në Kanë ka zbuluar listën e tij të shumëpritur të vitit 2024, pas suksesit të jashtëzakonshëm të edicionit të vitit 2023, i cili shfaqi vepra të vlerësuara nga Jonathan Glazer, Martin Scorsese, Justine Triet, Todd Haynes, Aki Kaurismaki dhe Wim Wenders.

Edicioni i këtij viti duket po aq emocionues, raporton euronews.

Pikat kryesore midis përzgjedhjeve përfshijnë ofertën më të fundit të regjisorit “American Honey” dhe “Fish Tank”, Andrea Arnold, “Bird”, “The Apprentice” të Ali Abbasit, “Anora” të Sean Baker dhe “Kinds of Kindness” të Emma Stone të Yorgos Lanthimos.

Zgjedhja zyrtare e Filmit të Kanës 2024:

Nata e hapjes

“The Second Act” (regjia Quentin Dupieux; Jashtë konkurrencës)

Jashtë konkurrencës

“Furiosa” (regjisor George Miller)

“Horizont: An America Saga” (regji. Kevin Costner)

“She’s Got No Name” (regji. Peter Ho-sun Chan)

“Rumours” (regji. Guy Maddin, Evan Johnson, Galen Johnson)

Në konkurrencë

“Megalopolis” (regji. Francis Ford Coppola)

“The Apprentice” (regji. Ali Abbasi)

“Motel Destino” (regji. Karim Aïnouz)

“Zog” (regji. Andrea Arnold)

“Emilia Perez” (regji. Jacques Audiard)

“Anora” (regji. Sean Baker)

“The Shrouds” (regji. David Cronenberg)

“The Substance” (regjia Coralie Fargeat)

“Grand Tour” (regji. Miguel Gomes)

“Marcello Mio” (regji. Christophe Honoré)

“Caught by the Tides” (regji. Jia Zhangke)

“All We Imagine as Light” (regji. Payal Kapadia)

“Kinds of Kindness” (regji. Yorgos Lanthimos)

“Beating Hearts” (regjisor Gilles Lellouche)

“Wild Diamond” (regji. Agathe Riedinger)

“Oh, Canada” (regjisor Paul Schrader)

“Limonov” (regji. Kirill Serebrennikov)

“Parthenope” (regji. Paolo Sorrentino)

“The Girl with the Needle” (regji. Magnus von Horn)

Pa dyshim që marrin pjesë

“The Shameless” (regji. Konstantin Bojanov)

“Norah” (regji. Tawfik Alzaidi)

“Le Royaume” (regji. Julien Colonna)

“Vingt Dieux” (regji. Louise Courvoisier)

“Le Proces du Chien” (regji. Laetitia Dosch)

“The Village Next to Paradise” (regji. Mo Harawe)

“Black Dog” (regji. Guan Hu)

“September Says” (regji. Ariane Labed)

“The Damned” (regji. Roberto Minervini)

“L’Histoire de Souleymane” (regji. Boris Lojkine)

“On Becoming a Guinea Fowl” (regji. Rungano Nyoni)

“My Sunshine” (regji. Hiroshi Okuyama)

“Viet and Nam” (regji. Minh Quý Trương)

“Santosh” (regji. Sandhya Suri)

Shfaqje të veçanta

“La Belle de Gaza” (regji. Yolande Zauberman)

“Apprendre” (regji. Claire Simon)

“The Invasion” (regji. Sergei Loznitsa)

“Ernest Cole, Lost and Found” (regji. Raoul Peck)

“Le Fil” (regji. Daniel Auteuil)

Premiera e Kanës

“Miséricorde” (regji. Alain Guiraudie)

“C’est Pas Moi” (regji. Leos Carax)

“Everybody Loves Touda” (regji. Nabil Ayouch)

“The Marching Band” (regji. Emmanuel Courcol)

“Rendez-Vous Avec Pol Pot” (regji. Rithy Panh)

“Le Roman de Jim” (regji. Arnaud Larrieu, Jean-Marie Larrieu)

Mesnata

“Twilight of the Warrior” (regji. Cheang Pou-soi)

“I, the Executioner” (regji. Ryoo Seung-wan)

“The Surfer” (regji. Lorcan Finnegan)

“The Balconettes” (regji. Noemie Merlant)

Të ngjajshme