“Zgjoi” sjell bashkëprodhimin e parë zyrtar në mes Kosovës dhe Zvicrës

28 Qershor, 2019 - 8:00 pm

Filmi “Zgjoi” me regji dhe skenar nga Blerta Basholli dhe producenti Yll Uka mbështetet nga tri fonde të tjera: nga Zvicra – Fondi Shtetëror (Federal office Culture OFC), Cinéforom nga kantoni i Gjenevës si dhe nga Televizioni Nacional Zvicran RTS i cili është njëkohësisht edhe bashkëprodhuesi.

Siç njofton QKK, filmi përcjell Fahrijen e cila është në kërkim të burrit të saj të humbur gjatë luftës në Kosovë.

Ajo fillon një biznes bujqësor për ta siguruar mbijetesën e familjes së saj në një ambient tradicional patriarkal ku ambicia e saj për t’u zhvilluar nuk shihet me sy të mirë.

Punët bujqësore fillojnë t’i ecin mbarë pos bletëve që janë shumë kaotike dhe agresive ndaj saj. Në rrugëtimin e saj për ta gjetur paqen me bletët, ajo fillon ta gjejë edhe paqen me veten për të jetuar në një situatë të re për të.

Ky është ko-produksioni i parë zyrtar Kosovë-Zvicër, duke qenë njëkohësisht i mbështetur edhe nga Shqipëria dhe Maqedonia që bën një bashkëprodhim në mes katër shteteve. Producent të tjerë të filmit janë: producenti ekzekutiv Valon Bajgora, bashkë-producentët Britta Rindelaub, Kristijan Burovski, Paskal Semini dhe Agon Uka.

Aktorët në rolet kryesore janë: Yllka Gashi, Çun Lajçi, Kaona Sylejmani, Mal Safqiu, Aurita Agushi, Kumrije Hoxha, Adriana Matoshi, Blerta Ismaili, Molikë Maxhuni, Valire Zeneli etj./KultPlus.com

Të ngjajshme