100 vite nga krijimi i komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”

1 Maj, 2018 - 11:00 am

Po sjellim një fotografi të vjetër të Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”, themeluar më 1 maj 1918.

Më 1 maj, 1918, në ilegalitet u krijua Komiteti “Mbrojtja Kombëtare e Kosovës”. Nga nëntori i atij viti u vendos në Shkodër. Ishte një organizatë politike kombëtare që luftonte për mbrojtjen e pavarësisë së Shqipërisë, demokratizimin e saj, çlirimin e Kosovës dhe trojeve të tjera shqiptare nga Jugosllavia, të shkëputura padrejtësisht në vitin 1913 nga Shqipëria. Ky komitet u udhëhoq nga Hoxha Kadri Prishtina dhe patriotë të tjerë të shquar si Hasan Prishtina, Bajram Curri, Sali Nivica, Hysni Curri etj. Albanian Vintage Photography, people, cities, culture and history./ KultPlus.com

Më 1 maj, 1918, në ilegalitet u krijua Komiteti "Mbrojtja Kombëtare e Kosovës". Nga nëntori i atij viti u vendos në…

Gepostet von Micky Haxhiislami am Montag, 30. April 2018

Të ngjajshme