86 vjet që kur Mbreti Zog I dërgoi një komision në Stamboll për të marrë eshtrat e Naim Frashërit

11 Janar, 2023 - 7:00 pm

Më 11 janar 1937, mbreti Zog I dërgoi një komision në Stamboll për të marrë eshtrat e poetit kombëtar Naim Frashërit, i cili që nga viti 1900 pushonte në varrezat e Merdinveqoi në Stamboll.

Arritja e eshtrave të Naim Frashërit dhe rivarrimi i tij në teqen bektashiane në periferi të Tiranës më 2 qershor, 1937, ishte një ceremoni e madhe, ku morën pjesë personalitetet më të larta të shtetit dhe shumë qytetarë të kryeqytetit. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme