Disa prej fotografive që ndryshuan botën

21 Qershor, 2022 - 6:00 pm

Më poshtë janë të renditura disa prej fotografive që në një formë e ndryshuan botën dhe pikëpamjet e shoqërisë mbi situata të caktuara. Nga sulmet tek luftërat, disa prej ngjarjeve të cilat në momentin e duhur u memorizuan përmes fotove.

Foto 1:

Familja refugjate nga Kosova teksa kalon njërin prej fëmijëve (Agim Shala) 2 vjeçar nën telat e kufirit, fëmija është në duart e gjyshërve dhe po kalon në pjesën e kampeve për strehim në Shqipëri, mars 1999.

Foto 2:

Turma e njerëzve në ditën e rënies së murit të Berlinit, nëntor 1989.

Foto 3:

Presidenti Bush teksa e pranon lajmin për sulmin e 11 shtatorit e që ishte i pranishëm si i ftuar në një orë mësimi në një shkollë të Floridas.

Foto 4:

Fituesi i medaljes së artë Tommie Smith dhe fituesi i medaljes së bronztë John Carlos duke ngritur duart në shenjë revolte për njerëzit me ngjyrë, Lojërat Olimpike 1968.

Foto 5:

Qeveria Boliviane duke pozuar me kufomën e revolucionarit Che Guevara në vitin 1967

Foto 6:

Katolikët dhe myslimanët duke i mbajtur duart në shenjë solidariteti gjatë kryengritjes në Janar 2011

Foto 7:

Astronauti William Anders me pamjen “Earthrise” gjatë misionit Apollo 8, 1968

Foto 8:

Një njeri duke rënë nga ndërtesa e qendrës tregtare në sulmin e 11 shtatorit 2001

/Express/ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme