Fotografi të papublikuara më parë të Ukshin Hotit

28 Gusht, 2020 - 4:13 pm

Ukshin Hoti ka qenë filozof dhe aktivist shqiptar. Profesor i të drejtës ndërkombëtare dhe më pas i filozofisë në Universitetin e Prishtinës dhe themelues i UNIKOMB, një partie politike në Kosovë.

Për shkak se përkrahu demostratat e 1981 në Prishtinë, u arrestua për të parën herë nga autoritetet jugosllave më 21 nëntor tok me Halil Alidemaj, Ekrem Kryeziu, etj. Më 1994 u dënua me 5 vite në burgun e Dubravës.

Më 16 maj 1999, kur dënimi i tij mbaronte dhe duhej të lirohej; u mor peng nga rojet e burgut dhe nuk është parë më.

Më poshtë mund të shihni disa fotografi të Hotit, të papublikuara më parë nga koleksioni privat i familjes. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme