Mbi 30 vjet nga ulja e famshme e Faik Rexhepit në shesh, tash ulet bashkë me fotografin Hazir Reka (FOTO)

30 Nëntor, 2022 - 7:51 pm

Në qëndresën paqësore në Kosovë të vitit 1990, në rrëmujën e ndjekjes nga policia e regjimit serb, protestuesi Faik Rexhepi ulet këmbëkryq duke peshuar kokën në dorë, me të vetmen shpresë e besim në mrekulli, se ai do të lihej i qetë në të drejtën e tij.

Një fotografi e shkrepur nga fotografi Hazir Reka do ta vuloste përgjithmonë këtë çast që përmbledhi gjithë pështjellimin e kohërave tona.

Protestuesi, rikthehet, tashmë i papenguar dhe i mirëpritur, ta gëzoj të drejtën për tu ulur këmbëkryq, në vendin e tij. Dhe këtë e ka bërë pikërisht me fotografin Hazir Reka në vitin 2020.

Fotografia më poshtë vjen nga profili i Hazir Rekës i cili në mbishkrim ka shkruar: “”Dy Statuja të gjalla n’Shesh t’Prishtinës”. / KultPlus.com

Të ngjajshme