Valle shqiptare në Canberra 1959 (FOTO)

6 Shkurt, 2021 - 4:56 pm

Përfaqësues të komunitetit shqiptar duke interpretuar valle tradicionale shqiptare në festivalin e mbajtur me rastin e 100 vjetorit të vetëqeverisjes së Australisë.

Aktiviteti i mbajtur gjatë javës 31 maj- 6 qershor 1959 përfshiu shumë aktivitete etno-kulturore si dhe një ceremoni të madhe për natyralizimin e 629 qytetarëve të rinj australian

Rreth 300 emigrantë interpretuan vallet e tyre tradicionale  në “Festivalin e Emigracionit”.

Më poshtë gjeni foto e këtij manifestimi./ KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme