Bukuria e Liqenit të Prespës vjen përmes fotografive të Fation Plakut

10 Korrik, 2017 - 11:53 am

Ishulli Mali Gradit, Liqeni Prespës, është një ndër vendet më të bukura në Shqipëri. Liqeni i Prespës është njëri ndër liqenet me ujëra të freskëta në Evropë që u takon tre shteteve Maqedonisë, Shqipërisë dhe Greqisë me një sipërfaqe të përgjithshme prej 318.9 km2. Ky liqen është cilësuar si liqeni më i ndotur në Ballkan. Liqeni i Prespës, është një nga zonat tërheqëse turistike të Ballkanit, përveç bukurive të jashtëzakonshme natyrore shquhet për florën dhe faunën mjaft të pasur. Kjo bukuri natyrore është fokusuar nga fotografi Fation Plaku i cili ka vënë në pah bukurinë mahnitëse të këtij vendi shqiptarë. /KultPlus.com

Të ngjajshme