126% rritje page për drejtorët e institucioneve të kulturës dhe TK-së, MKRS publikon skemën e plotë

3 Shkurt, 2023 - 3:01 pm

Rritja e pagave për punonjësit e shtetit pasqyron vlerësim për punën dhe kontributin e tyre ndaj komuniteteve të cilave u shërbejnë, përcjellë KultPlus.

Një skemë e tillë vlerëson edhe vështirësitë e përfshira në përmbushjen e detyrave të krijuesve dhe performuesve të kulturës, artit dhe trashëgimisë kulturore, të cilët do të marrin pagat e tyre me rritje.

Ministria e Kulturës, Rinisë dhe Sportit, sot ka publikuar dy skema ku paraqet me qartësi të plotë rritjen e pagave për institucionet e artit dhe kulturës duke u shprehur se përmes këtij ndryshimi po rindërtojnë sistemin duke vlerësuar kontributin e gjithsecilit.

Në këtë skemë vërehet rritje në 126% për drejtorët e institucioneve të kulturës, çka nënkupton barazim më drejtorët e institucioneve të tjera, ashtu siç edhe ishte premtuar. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme