13 tetori, Dita Ndërkombëtare për Reduktimin e Katastrofave

13 Tetor, 2022 - 9:36 pm

Dita Ndërkombëtare për Reduktimin e Katastrofave shënohet më 13 tetor.

Shënimi i kësaj dite ka filluar nga viti 1989, pas një thirrjeje nga Asambleja e Përgjithshme të OKB-së, për të pasur një ditë për të promovuar një kulturë globale të reduktimit të rrezikut nga katastrofat.

Kjo ditë ka për qëllim ndërgjegjësimin për një mjedis të gjelbër dhe reduktimin e ekspozimit ndaj katastrofave. /KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme