130 të arrestuar për trafikimin e qenieve njerëzore në Europë

5 Korrik, 2022 - 4:30 pm

130 persona janë arrestuar për trafikimin e qenieve njerëzore në Europë gjatë një operacion të përbashkët të kryer nga 22 vende.

Sipas agjencisë ndërkombëtare të policisë Europol. operacionet e policisë, të cilat u zhvilluan deri më 13 qershor, çuan gjithashtu në identifikimin e më shumë se 100 viktimave të mundshme të trafikimit të njerëzve.

Gjatë operacionit, i cili u koordinua nga agjencia europiane e kufirit Frontex, pothuajse 1 milion njerëz dhe 200,000 automjete u kontrolluan në kufijtë detarë, tokësor dhe ajrorë, kryesisht në rrugët e përdorura më shumë për në Europë.

15 vende të BE-së morën pjesë në operacione, së bashku me Bosnje-Hercegovinën, Malin e Zi, Maqedoninë e Veriut, Serbinë, Ukrainën, Britaninë dhe Lihtenshtajnin. / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme