16 vjeçarja, kryeministre e Finlandës vetëm për një ditë

8 Tetor, 2020 - 11:26 pm

Një vajzë 16-vjeçare në mënyrë ceremoniale mori postin e kryeministrit finlandez për një ditë për programin “Girls Takeover” – pjesë e Ditës Ndërkombëtare të Vajzave të KB për të rritur më shumë ndërgjegjësimin për barazinë gjinore.

Aava Murto nga fshati i vogël Vaaksy në Finlandën jugore u fut në këpucët e kryeministrit Sanna Marin të mërkurën për të theksuar ndikimin e teknologjisë në barazinë gjinore, tema e këtij viti për ngjarjen vjetore, tha qeveria finlandeze.

“Aksesi i vajzave në teknologji është një çështje e rëndësishme, e barazisë globale që duhet të merret seriozisht”, tha Murto, e cila gjatë ditës së saj u takua me anëtarët e kabinetit dhe ligjvënësit, ndër të tjera, njofton New York Post, transmeton KultPlus.

Murto dhe Marin, një nga udhëheqësit më të rinj të qeverisë në botë në moshën 34 vjeçare dhe kryeministrja e tretë femër e kombit nordik, diskutuan se çfarë mund të bëjë Finlanda e teknologjisë me 5.5 milionë banorë për të përmirësuar mundësitë e vajzave për të përdorur dhe zhvilluar teknologjinë në një bazë globale.

Finlanda rregullisht shënon e para kur bëhet fjalë për të drejtat e grave. Marin drejton qeverinë e koalicionit të qendrës së majtë të Finlandës, e cila përbëhet nga pesë parti, udhëheqësit e të cilave janë të gjitha femra.  / KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme