‘2 prilli’, 31 vite nga masakra e fundit e komunizmit

2 Prill, 2022 - 7:45 pm

Plot 31 vite më parë, më 2 prill 1991, ndodhi një ngjarje që tronditi Shkodrën dhe gjithë Shqipërinë. Sot përkujtohet ajo që njihet ndryshe masakra e fundit e komunizmit në Shqipëri.

Gjatë një proteste kundër manipulimit të zgjedhjeve të 31 marsit të atij viti, u vranë katër djem dhe u plagosën dhjetëra të tjerë. Shkodra humbi katër bijtë e saj, idealistë e plot shpresë për Shqipërine ku po pritej të vinte demokracia. Tragjedia e tyre nuk u zbardh kurrë.

Familjarët e viktimave ende janë të zhgënjyer për mungesën e dënimit të personave që urdhëruan vrasjet.

Dëshmorët e 2 prillit:
Arben Broci
Mosha: 21 vjeç
Profesioni: Student
Vrarë: 2 prill 1991
Vendi: Shkodër

Bujar Bishanaku
Mosha: 22 vjeç
Profesioni: Student
Vrarë: 2 prill 1991
Vendi: Shkodër

Nazmi Kryeziu
Mosha: 22 vjeç
Profesioni: Student
Vrarë: 2 prill 1991
Vendi: Shkodër

Besnik Ceka
Mosha: 21 vjeç
Profesioni: Student
Vrarë: 2 prill 1991
Vendi: Shkodër

Këto janë disa foto dëshmi të 2 prillit të fiksuara nga fotografi Angjelin Nënshati, i cili nuk jeton më, por djemtë e tij, pasardhës në këtë profesion, i përcjellin për publikun.ImageImageImageImageImageImage

Image

Të ngjajshme