25 vende që duhet t’i vizitoni përpara se të zhduken

30 Tetor, 2019 - 1:00 pm

Notre Dame në Paris, katedralja më e famshme në botë rrezikoi të zhdukej për shkak të një zjarri. Ndërtimi i aeroportit të Machu Picchu, në Peru rrezikon trashëgiminë kulturore të Luginës së Shenjtë të inkasve.

Fondi i monumenteve të kulturës, siç transmeton Shqip, ka listuar 25 sajte të rëndësishme në listën e monumenteve të kulturës që janë në rrezik dhe kjo listë përditësohet çdo vit.

25 vendet e rralla që duhen vizituar përpara se të zhduken/CNN.

Image

Koutammakou, Toka e Batammariba, Benin dhe Togo

Image

Ontario, Kanada

Image

Parku Kombëtar Rapa, Kili

Image

Pallati Alexan, Egypt

Image

Notre-Dame de Paris, Francë

Image

Parku Kombëtar Tusheti, Gjeorgji

Image

Lagja Gingerbread e Port-au-Prince, Haiti

Image

Sistemi historik i ujit, India

Image

Stadiumi Sardar Vallabhbhai Pate, Indi

Image

Mam Rashan Shrine, Irak

Image

Inari-yu Bathhouse, Japoni

Image

Distrikti Iwamatsu, Japoni

Image

Kanali Kombëtar, Meksikë

Image

Choijin Lama Temple, Mongoli

Image

Shtëpi tradicionale të Birmanisë, Myanmar

Image

Chivas dhe Chaityas të Luginës së Kathmandu, Nepal

Image

Pazari Anarkali, Pakistan

Image

Lugina e Shenjtë e Inkasve, Peru

Image
Image

Bennerley Viaduct, Mbretëria e Bashkuar

Image

Monument Kombëtar Bears Ears, SHBA

Image

Qarku Historik Aguirre Qendror, SHBA

Image

Ndërtesa San Antonio Woolworth, SHBA

Image

Shtëpi tradicionale në Mahalla e Vjetër Hebraike e Buhara, Uzbekistan

Image

Të ngjajshme