Viktimat e diskriminimit racor shmangin konfrontimet

4 Dhjetor, 2021 - 4:30 pm

Njerëzit e prekur nga diskriminimi racor në Gjermani shpesh shmangin konfrontimin ballë për ballë, sipas një studimi  të kryer nga Agjencia Federale Kundër Diskriminimit.

Prania e “palëve të treta” të gatshme për të ndihmuar subjektin e diskriminimit ndikon pozitivisht në gatishmërinë e tyre për të marrë kundërmasa strategjike ndaj autorit, tregoi analiza.

Gati 47 për qind e të prekurve thanë se morën masa të menjëhershme për situatën. Në pak më pak se 42 përqind e 2 528 rasteve të shqyrtuara, u shmang konfrontimi i drejtpërdrejtë.

Studiuesit theksuan se një reagim i drejtpërdrejtë nuk është i mundur në çdo situate, për shembull, nëse autori nuk është i pranishëm në momentin kur personi në fjalë bëhet i vetëdijshëm për diskriminimin ose nëse ekziston një kërcënim për dëmtim të mëtejshëm fizik.

Një përqindje e madhe e njerëzve që raportuan diskriminim racist thanë se ndërmorën çfarëdo forme veprimi.

Pak më pak se një e katërta e tyre raportuan incidentin në një organ publik, tërhoqën publikisht vëmendjen ndaj aktit ose bënë një ankesë.

Pothuajse 20 për qind e të prekurve u përpoqën të shmangnin personin që i kishte diskriminuar ose të shmangnin vendin ku ndodhi diskriminimi.

Sipas analizës, strategji të tilla shmangieje dhe mbrojtjeje hyjnë në lojë mbi të gjitha në fusha të jetës ku ka marrëdhënie afatgjata mes dhunuesit dhe personit të prekur, si në institucionet arsimore, në jetën e punës apo në kujdesin shëndetësor./KultPlus.com

Të fundit

Të ngjajshme