5 masat e reja në Gjermani, gjoba deri 20 mijë euro

15 Prill, 2020 - 7:59 pm

Angela Merkel, Kancelarja e Gjermanisë ka njofttuar masa të reja për të luftuar koronavirusin.

Merkel urdhëroi të gjithë qytetarët të mbajnë një distancë prej 1.5 metra largësi, duke paralajmëruar se kush nuk e zbaton këtë masë, do të gjobitet nga 250 euro deri në 20 mijë euro, përcjell albinfo.ch.

Ajo ka faldëneruar 17 Landet për një politikë unike, si dhe qytetarët për zbatimin e rregullave.

Merkel e ka quajtur një “sukses të brishtë” atë që është arritur deri tani në Gjermani, e cila vijon të shënojë numër të vogël viktimash, duke shtuar se “nuk duhet të harrojmë se virusi është ende në ajër dhe ende s’ka vaksinë”.

Por, disa masa do të lehtësohen deri para 4 majit, kur do të merret vendimi i ardhshëm.

5 masat e reja:

1,5 m largësi mes njerëzve. Nëse nuk do zbatohet do zbatohen gjobat (250€-20.000€)

Do të zhvillohet një App për telefona që do instalohet me dëshirë dhe do të funksionojë për paralejmërim se kush mund të jetë i sëmurë.

Pas 4 majit hapje e shkallëzuar e shkollave. Një herë ata që janë para provimeve, diplomimeve dhe të shkollave do të kenë përparesi.

Dyqanet do të hapen nga java tjetër nën mbajtjen rigoroze të rregullave.

Parukeritë do të hapen pas javës tjetër, pasi të përpilojne një plan/ rregullor higjenik për trajtimin e klientëve.

School Resource Officer Donald Lee locks the gates of the Dr. Martin Luther King, Jr. Elementary School for Science and Technology, after all the students left, in New Orleans, Friday, March 13, 2020. Louisiana Gov. John Bel Edwards on Friday closed K-12 public schools across the state for roughly a month and banned gatherings of more than 250 people in an effort to slow the spread of the coronavirus. He said he also planned to postpone the presidential primary until June.(AP Photo/Gerald Herbert)

Të ngjajshme