5 mësimdhënës e 16 nxënës të shkollës “Dardania” të infektuar me Covid-19

30 Tetor, 2020 - 2:18 pm

Dita-ditës numri i të infektuarve me Covid-19, në vendin tonë po shënon rritje.

Së fundi, 5 mësimdhënës dhe 16 nxënës të shkollës “Dardania”, të Prishtinës kanë rezultuar pozitivë me Covid-19, shkruan IndeksOnline.

Shkolla prej ditës së sotme do të kalojë nga Skenari A, në Skenarin C, mësimi në distancë.

Njoftimi i plotë:

N J O F T I M 30/10/2020 (E premte)

Të nderuar prindër, nxënës dhe mësimdhënës,Në vazhdën e hulumtimit aktiv dhe mbikqyrjes së situatës epidemiologjike, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, ka bërë testimin e mësimdhënësve/nxënësve në SHFMU“Dardania’’ Prishtinë më 29.10.2020.Nga 16 mësimdhënës të testuar, 5 mësimdhënës janë të konfirmuar dhe 16 nxënës të konfirmuar me SARS-CoV-2. Me këtë rast, ju njoftojmë se shkolla prej ditës së sotme duhet të kalojë nga Skenari A (prezencë fizike në shkollë) në skenarin C (mësimi në distancë).Për çdo ndryshim të situatës epidemiologjike do t’ju njoftojmë në kohë reale.Andaj, Task- Forca merr vendim që të zbatohet rekomandimi i Ministrisë së shëndetësisë dhe të kalohet nga skenari A në Skenarin C.Datë:30/10/2020Në vazhdën e hulumtimit aktiv dhe mbikqyrjes së situatës epidemiologjike, Instituti Kombëtar i Shëndetësisë Publike, ka bërë testimin e mësimdhënësve/nxënësve në SHFMU“Dardania’’ Prishtinë më 29.10.2020Nga 16 mësimdhënës të testuar, katër (4) prej tyre rezultojnë pozitiv, si dhe nga 43 nxënës 7 prej tyre rezultojnë pozitiv në SARS-CoV-2 më datë 30.10.2020 SHFMU “Dardania”-Prishtinë ka afërsisht 2150 nxënës,75 mësimdhënës,10 staf Teknik dhe 10 staf administrative.Prej datës 13-29 tetor, në total janë 5 mësimdhënës të konfirmuar dhe 16 nxënës të konfirmuar me SARS-CoV-2Masat e ndërmarra:- Mësimdhënëit/nxënësit e konfirmuar pozitiv janë udhëzuar në vetëizolim- Është njoftuar Drejtoria e shkollës në fjalë- Është njoftuar DKA Rekomandohet:- Shkolla duhet të kalojnë nga Skenari A në skenarin C- Të vazhdohet me aplikimin e masave higjieno-sanitare në shkollë – Të respektohen kriteret dhe rekomandimet nga MSH, IKSHPK, dhe Protokoli i Reagimit të MASHPër çdo ndryshim të situatës epidemiologjike do t’ju njohtojmë në kohe reale.Task forca merr vendim që të zbatohet rekomandimi i Ministrisë se shëndetësisë të kalohet nga skenari A në Skenarin CIu dëshirojmë shëndet dhe shërim sa më të shpejtë mësimdhënësve dhe nxënësve! E tejkalofshim sa më lehtë këtë situatë!

Të fundit

Të ngjajshme