6 dhjetori shënon ditën e minatorëve

6 Dhjetor, 2021 - 9:00 am

Dita Kombëtare e Minatorëve nderon kontributet e minatorëve në të gjithë vendin. Për më tepër, dita reflekton mbi sakrificat e tyre dhe ofron kohë për të treguar vlerësim për individët punëtorë të vendit minerar, shkruan KultPlus.

Ndërsa nderojmë arritjet e tyre dhe kujtojmë tragjeditë që përjetojnë këta individë punëtorë, vendi duhet të mbajë parasysh se miniera është një nga punët më të rrezikshme të Amerikës dhe sigurisht edhe në Kosovë.

Minatorët rrezikojnë jetën e tyre çdo ditë. Ata luftojnë me çështjet e shëndetit dhe sigurisë, si dhe me një të ardhme të pasigurt.

Akti i Shëndetit dhe Sigurisë së Minierave të Qymyrit i vitit 1969, si dhe Akti Federal i Sigurisë dhe Shëndetit në Minierat i vitit 1977, u krijuan për të mbikëqyrur sigurinë dhe shëndetin e të gjithë minatorëve.

Ne përdorim çdo ditë produkte të bëra nga lëndët e para të gërmuara nga miniera. Këto materiale janë rezultat i punës së minatorëve. Këta burra dhe gra luajnë një rol shumë më kritik në jetën tonë sesa e kuptojnë shumica e njerëzve.

Në Kosovë, Miniera e Trepçës funksionin në kushte shumë të vështira dhe ka pasur ankesa të vazhdueshme vit pas viti, por puna e tyre nuk është ndaluar. /KultPlus.com

Industry Celebrates National Miners Day

Të fundit

Të ngjajshme